The Weather Forecasting Forum

Discussions about the latest in meteorology, programs, tools, and techniques
It is currently Wed Oct 18, 2017 8:18 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Font issues
PostPosted: Sat Feb 21, 2009 10:39 pm 
Offline
Administrator

Joined: Sat Nov 22, 2003 10:47 pm
Posts: 511
I've had one or two users report an issue with fonts in the V1.50 version. The claim is that when V1.50 is installed alongside an older Digital Atmosphere version, that the Truetype font (which produces cloud symbols, weather symbols, etc) ceases working, and the older version has to be reinstalled. This was said to have occurred in XP.

I have sifted through the code but have been unable to figure anything out that would cause this. I did a test install of V1.50 on my system and had no font problems.

If you have had any positive or negative experiences in this area, please tell me so I can work on this problem some more, if necessary. Details are extremely important.

In lieu of any further reports I am going to require that the Digital Atmosphere installer from V1.51 onward be required to be installed from an Administrator account, as Microsoft requires that any font install in XP/Vista MUST be done from an administrator or power user account. While I am uncertain that this issue was the cause of the problems above, it would have the potential to cause problems for other users if not addressed.

Tim


Top
 Profile  
 
 Post subject: ...
PostPosted: Sun Feb 22, 2009 10:55 am 
Offline
Member

Joined: Sat Jul 30, 2005 10:14 am
Posts: 38
Location: Germany
Hi Tim,
here two pictures from my daeq_std_1.15b version on vista ultimate 64bit german.

- fresh install
- load euro map
- retrieve data
- push Data - Data Plots

There are missing signs at north spain or was all things ok (not more data)?

Image

Image

- can i set the size of the signs?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 24, 2009 6:12 pm 
Offline
Administrator

Joined: Sat Nov 22, 2003 10:47 pm
Posts: 511
I have seen this too, and it is not a defective font issue but rather a problem of Digital Atmosphere properly using the available TrueType symbols font when sky cover = 10 (missing). I will definitely take a look at this today and repair it in V1.52 beta (which will become an official version soon).

Tim


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group