The Weather Forecasting Forum

Discussions about the latest in meteorology, programs, tools, and techniques
It is currently Thu Oct 19, 2017 8:47 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Wed Mar 24, 2004 2:42 pm 
Offline
Junior Member

Joined: Mon Nov 24, 2003 7:15 am
Posts: 7
Location: Larned KS
I have tried changing the plot color preference but still don't seem to get a surface plot of surface altimeter setting. Sea level pressure appears OK, and upper level appears OK for the pressure surface.

Anyone else have this problem and, if so, how did you resolve it?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 24, 2004 4:58 pm 
Offline
Junior Member

Joined: Mon Nov 24, 2003 7:15 am
Posts: 7
Location: Larned KS
To those who may have read this post, I finally got the altimeter setting display to work. Apparently, the problem is that METAR and SYNOP cannot co-exist. SYNOP takes precedence, both as to observations plotted and data analyzed. That is why there was no altimeter setting!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Mar 24, 2004 6:51 pm 
Offline
Administrator

Joined: Sat Nov 22, 2003 10:47 pm
Posts: 511
Digital Atmosphere can plot SYNOPs with METARs... most likely each dataset had different times, like 00Z SYNOPs with 01Z METARs. If autotime select was on and there were more synops than metars, the 00Z stuff will appear and no altimeter settings will be seen.

Tim


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group