GMIN command

Discuss any other weather software not covered above, including data feeds, weather web pages, and more!
Post Reply
ncwxman
Senior Member
Posts: 128
Joined: Sat Aug 07, 2004 12:57 am
Location: North Carolina

GMIN command

Post by ncwxman »

All,

Has anyone had any luck with the GMIN command? It should produce a map of just the minimum of the last grid. So, if I type the following at the command line should I not get a map of just the minimum of Mean Sea Level Pressure in magenta?

First:

Code: Select all

PMSL clr3
to produce Mean Sea Level Pressure with white contours.

Second:

Code: Select all

GMIN clr9
to produce Mean Sea Level Pressure with magenta contours of just the minimum values.

Maybe I'm not using this command correctly. Any help is greatly appreciated!

Thank you,

Kevin

jkrob
Senior Member
Posts: 300
Joined: Fri Jun 25, 2004 11:42 pm
Contact:

Post by jkrob »

Kevin,

According to the source code documentation by Dr. Peterson, the GMIN (and GMAX, GMEN or GSDV) "Fill the next stack array with array min, max, mean, standard deviation" . I don't think it was ment for display purposes in & of itself because you will get a blank display of a constant value with nothing to contour. I believe it is ment more to be included with other diagnostic calculations to come to a final result to be displayed.

Thanks,
Jeff

ncwxman
Senior Member
Posts: 128
Joined: Sat Aug 07, 2004 12:57 am
Location: North Carolina

Post by ncwxman »

Jeff,

Ahhhh, I see. Thank you for your help.

Kevin

Post Reply