The Weather Forecasting Forum

Discussions about the latest in meteorology, programs, tools, and techniques
It is currently Sun Oct 22, 2017 6:44 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 10, 2004 1:01 pm 
Offline
Senior Member

Joined: Fri Jun 25, 2004 11:42 pm
Posts: 298
UPDATE - UPDATE - UPDATE

I remembered (at 5:00 AM this morning, jeeze!!) when you switch from one GFDL FH (forecast hour) to another, PCGRIDDS32 will complain about the new file being a different grid projection & will redraw the map background for that new grid before any data is plotted. I have not tried it out to see how "smooth" that process is within a macro but it's the best that can be done for now.

Good luck,
Jeff Krob


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Aug 10, 2004 3:08 pm 
Offline
Member

Joined: Thu Aug 05, 2004 5:13 am
Posts: 23
Location: Miami, FL
Jeff,
From what I can tell, the map project stays the same (at least for parts of the forecast cycle) but the plotted grid data moves along within it so I didn't get the "different projection error". I tried what you said and the real trick is to hope NGB2PCG32 decoded the files in order so the output files (A-V) will match the times (6-126). Then after manually loading the files (A-T) hopefully your macro will match the times order you've loaded.
I had to include the SFHR in the macro for each FIL1 command and hope they lined up.

It worked in a little trial I ran after some macro tweaking and feeding the GRIB files manually one by one to NGB2PCG32.

Craig
Code:
slvl 35m
loop
FIL1 
sfhr 00
list
endl
loop
FIL2 
sfhr 06
bknt
endl
loop
FIL3
sfhr 12
bknt
endl
loop
FIL4
sfhr 18
bknt
endl
loop
FIL5
sfhr 24
bknt
endl


Top
 Profile  
 
 Post subject: clear animation cue help
PostPosted: Wed Aug 18, 2004 3:01 pm 
Offline
Member

Joined: Sun Jun 20, 2004 3:33 am
Posts: 21
Location: Aruba DWI
hi i've tried a anim of the gfdl loop ...it loop great ... but for some reason pcgridds32 puts the last frame of the previous anim in the macros anim... the weird thing is that when you do animations from the cmd line you wont get this prob ... just when you write macros animations ... any help will be great ... here's the macro

ANIM
loop
FIL1
sfhr 00
bknt 35m/lat/lon/map
endl
loop
FIL2
sfhr 06
bknt 35m/lat/lon/map
endl
loop
FIL3
sfhr 12
bknt 35m/lat/lon/map
endl
loop
FIL4
sfhr 18
bknt 35m/lat/lon/map
endl
loop
FIL5
sfhr 24
bknt 35m/lat/lon/map
endl
ENDA


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group