The Weather Forecasting Forum
http://www.weathergraphics.com/forum/

MM5 pressure question
http://www.weathergraphics.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=883
Page 1 of 1

Author:  Brian S [ Fri Mar 03, 2006 8:58 pm ]
Post subject:  MM5 pressure question

Hi,

Does anyone know the default (suggested) top layer pressure (pt) for MM5?

Thanks

Author:  Brian S [ Sat Mar 04, 2006 8:59 pm ]
Post subject: 

The top model level atmospheric pressure in MM5 should be a constant.

I think this would be the pressure corresponding to sigma pressure level 0.

Does anyone actually know what this pressure (in mb) typically would be in MM5?

Author:  mlewis73 [ Tue Mar 14, 2006 7:20 am ]
Post subject: 

Brian S wrote:
The top model level atmospheric pressure in MM5 should be a constant.

I think this would be the pressure corresponding to sigma pressure level 0.

Does anyone actually know what this pressure (in mb) typically would be in MM5?



Try 50mb. Just a guess based on personal experience while writing my thesis...

Mike

Author:  Angel Dimitrov [ Thu Mar 23, 2006 8:04 pm ]
Post subject:  MM5

Hi,

I use 100 mb.

Check this:

http://www.stormlab.net

Best Regards,

Angel

Author:  asnorjps [ Wed Jul 30, 2008 3:40 pm ]
Post subject: 

Does anyone can help me on RIP command in MM5 application. Please.

Author:  asnorjps [ Wed Jul 30, 2008 4:10 pm ]
Post subject: 

RIP or MM5toGrADS in MM5 application:
Do you can help me on this seriously and 200% need help. If you could help me please guide me via yahoo mesengger and my ID is klmale2005@yahoo.co.uk. MAY GOD BLESS YOU.

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/