The Weather Forecasting Forum

Discussions about the latest in meteorology, programs, tools, and techniques
It is currently Sat Dec 16, 2017 3:06 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Dec 05, 2011 9:43 am 
Offline
Member

Joined: Sat Mar 25, 2006 10:48 pm
Posts: 26
Location: Italy
Hi, I've the professional version.

I've a script like this

download,http://www.atmos.albany.edu/weather/data1/surface/sao/@Y@M@D@H_sao.wmo,c:\da\dati\@Y@M@D@H_sao.wmo
import,c:\da\dati\@Y@M@D@H_sao.wmo

because I need to download every hour for processing my scripts.
Unluckly, I observe that if I run the script manually there is no problem but if I insert it in the scheduler then there is no data importing

What's wrong?

Thanks


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 05, 2011 11:24 am 
Offline
Member

Joined: Sat Mar 25, 2006 10:48 pm
Posts: 26
Location: Italy
however, I observe that in the prompt status I read " Importing workchart (c:\da\dati\@Y@M@D@H_sao.wmo)" why?

it's evident that the command is not understood by the programm... there is a specific non manual command for importing generic file (such as .sao ) ???

thanks...


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 05, 2011 11:33 am 
Offline
Member

Joined: Sat Mar 25, 2006 10:48 pm
Posts: 26
Location: Italy
another idea is that there is no cleaning for old data. Is an "erase" sufficient or i need another command?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Dec 05, 2011 11:28 pm 
Offline
Moderator

Joined: Wed Jan 06, 2010 1:17 pm
Posts: 57
Location: Lochaber, Scotland
"ERASE" is always enough on my scripts but I don't store the data in date/time stamped files as you do.

Here's the download part of my main script:
Quote:
REMOVE
ERASE
LOAD,C:\Users\weather\AppData\DigitalAtmosphere\ne_atlantic.dmf
download,http://weather.admin.niu.edu/data/@Y@M@D@H.sao,C:\Users\weather\AppData\DigitalAtmosphere\data\metar.wmo
download,http://weather.cod.edu/digatmos/syn/@Y@M@D@I.syn,C:\Users\weather\AppData\DigitalAtmosphere\data\synop.wmo
download,http://ftp.hb-yacht.ch/ASXX21.@D@S00,C:\Users\weather\AppData\DigitalAtmosphere\data\front.wmo
download,http://weather.cod.edu/digatmos/upa/@Y@M@D@X.upa,C:\Users\weather\AppData\DigitalAtmosphere\data\upperair.wmo
ingest,C:\Users\weather\AppData\DigitalAtmosphere\data\*.wmo


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 06, 2011 7:28 am 
Offline
Member

Joined: Sat Mar 25, 2006 10:48 pm
Posts: 26
Location: Italy
thank you for the answer

I observe that you use an "ingest" in place of "import" for external data! Could be that the problem?

There is a remove, too. What about remove?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 07, 2011 2:30 pm 
Offline
Moderator

Joined: Wed Jan 06, 2010 1:17 pm
Posts: 57
Location: Lochaber, Scotland
The "ingest" is telling the script to use all the of the above .wmo data files that I've just downloaded.

The REMOVE command is clearing any maps that are on the screen as my full script used three different maps during the run.
So I REMOVE the map, ERASE the data and then LOAD the ne_atlantic map before starting the downloads.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Dec 07, 2011 3:43 pm 
Offline
Member

Joined: Sat Mar 25, 2006 10:48 pm
Posts: 26
Location: Italy
thanks a lot, it was very useful!
it works! :)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group