Importing data from url by script

Strictly for sharing scripts used in Digital Atmosphere and getting assistance from other users.
Post Reply
Sirlight87
Member
Posts: 26
Joined: Sat Mar 25, 2006 10:48 pm
Location: Italy
Contact:

Importing data from url by script

Post by Sirlight87 »

Hi, I've the professional version.

I've a script like this

download,http://www.atmos.albany.edu/weather/dat ... @H_sao.wmo
import,c:\da\dati\@Y@M@D@H_sao.wmo

because I need to download every hour for processing my scripts.
Unluckly, I observe that if I run the script manually there is no problem but if I insert it in the scheduler then there is no data importing

What's wrong?

Thanks

Sirlight87
Member
Posts: 26
Joined: Sat Mar 25, 2006 10:48 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Importing data from url by script

Post by Sirlight87 »

however, I observe that in the prompt status I read " Importing workchart (c:\da\dati\@Y@M@D@H_sao.wmo)" why?

it's evident that the command is not understood by the programm... there is a specific non manual command for importing generic file (such as .sao ) ???

thanks...

Sirlight87
Member
Posts: 26
Joined: Sat Mar 25, 2006 10:48 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Importing data from url by script

Post by Sirlight87 »

another idea is that there is no cleaning for old data. Is an "erase" sufficient or i need another command?

Budgie
Moderator
Posts: 60
Joined: Wed Jan 06, 2010 1:17 pm
Location: Lochaber, Scotland
Contact:

Re: Importing data from url by script

Post by Budgie »

"ERASE" is always enough on my scripts but I don't store the data in date/time stamped files as you do.

Here's the download part of my main script:
REMOVE
ERASE
LOAD,C:\Users\weather\AppData\DigitalAtmosphere\ne_atlantic.dmf
download,http://weather.admin.niu.edu/data/@Y@M@ ... \metar.wmo
download,http://weather.cod.edu/digatmos/syn/@Y@ ... \synop.wmo
download,http://ftp.hb-yacht.ch/ASXX21.@D@S00,C: ... \front.wmo
download,http://weather.cod.edu/digatmos/upa/@Y@ ... perair.wmo
ingest,C:\Users\weather\AppData\DigitalAtmosphere\data\*.wmo

Sirlight87
Member
Posts: 26
Joined: Sat Mar 25, 2006 10:48 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Importing data from url by script

Post by Sirlight87 »

thank you for the answer

I observe that you use an "ingest" in place of "import" for external data! Could be that the problem?

There is a remove, too. What about remove?

Budgie
Moderator
Posts: 60
Joined: Wed Jan 06, 2010 1:17 pm
Location: Lochaber, Scotland
Contact:

Re: Importing data from url by script

Post by Budgie »

The "ingest" is telling the script to use all the of the above .wmo data files that I've just downloaded.

The REMOVE command is clearing any maps that are on the screen as my full script used three different maps during the run.
So I REMOVE the map, ERASE the data and then LOAD the ne_atlantic map before starting the downloads.

Sirlight87
Member
Posts: 26
Joined: Sat Mar 25, 2006 10:48 pm
Location: Italy
Contact:

Re: Importing data from url by script

Post by Sirlight87 »

thanks a lot, it was very useful!
it works! :)

Post Reply