The Weather Forecasting Forum

Discussions about the latest in meteorology, programs, tools, and techniques
It is currently Tue Dec 12, 2017 4:15 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
PostPosted: Fri Aug 26, 2005 7:46 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Aug 26, 2005 7:05 pm
Posts: 65
Location: Almere, netherlands
Hello i'm a newbie and like to know if this can be put in a script.

I like to fetch data then automatic make the plot then save the plot to a file or even ftp it to an internet server.

Hope some of it is possible and you can tell me the script for it.

Marcel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 26, 2005 9:29 pm 
Offline
Senior Member

Joined: Fri Dec 12, 2003 9:42 pm
Posts: 155
Marcel,

Yes, it can be done. The details are found in both the help file or the manual.pdf. Look for the topic called 'Scripting'. It will tell you all you need to know to start writing your own scripts.

hth,
Bob


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 31, 2005 3:02 pm 
Offline
Member

Joined: Sat Jul 30, 2005 10:14 am
Posts: 38
Location: Germany
...small sample-script:

Code:

#---BEGIN data_retrieve #---
DOWNLOAD,http://www.atmos.albany.edu/weather/data1/surface/syn/@Y@M@D@S_syn.wmo,d:\Programme\DAWP\data_from_www\synop.txt

INGEST,d:\Programme\DAWP\data_from_www\*.txt
#---END data_retrieve.dsf#---

#Ana_Boden#
erase

analyze,HILO CONT CINT=5 LINE=2 SLPR

product,plf,0

Stamp

export,c:\temp\temp_boden.gif



-> now read the manual and search in this forum-section :wink:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 31, 2005 7:43 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Aug 26, 2005 7:05 pm
Posts: 65
Location: Almere, netherlands
Thanks for the help,
I will checkout the forum and manual for more options.
The start was the problem.

Marcel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Sep 01, 2005 8:33 am 
Offline
Member

Joined: Sat Jul 30, 2005 10:14 am
Posts: 38
Location: Germany
no problem,
i have the same start-up problem's,
but this forum and the manual help's fine :D

Quote:
rolsch

Joined: 30 Jul 2005
Posts: 5

Location: Germany


Top
 Profile  
 
 Post subject: Non export image
PostPosted: Sat Oct 22, 2005 4:21 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Aug 26, 2005 7:05 pm
Posts: 65
Location: Almere, netherlands
I seem to have a "small" problem I'm using the script with this option export,c:\Digital\synop.gif
This should take care of making an image and export it to the directory on my computer but no it's not doing that. I can do an export by hand but I realy need the script to do it. What's wrong with my code?

Marcel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 22, 2005 4:38 pm 
Offline
Member

Joined: Sat Jul 30, 2005 10:14 am
Posts: 38
Location: Germany
Hmmm,
i have now tested this with success:
Code:
...
...
#Ana_Boden#
erase
analyze,HILO CONT CINT=5 LINE=2 SLPR
product,plf,0
Stamp
export,d:\programme\dawp\maps_out\temp_boden.gif


Hmmm,
can you manually generate an map (menu: analyze->temp.->xxx)
and is the data successful loaded (menu: file->view raw data...)?


Top
 Profile  
 
 Post subject: No luck
PostPosted: Sat Oct 22, 2005 6:38 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Aug 26, 2005 7:05 pm
Posts: 65
Location: Almere, netherlands
It's realy strange there is no image exported to the Harddisk what ever I try I can do al other things but that I can't. Can it be because the program is still in 30 trail mode?

Al other options taken by the script are working.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Oct 22, 2005 6:55 pm 
Offline
Member

Joined: Sat Jul 30, 2005 10:14 am
Posts: 38
Location: Germany
Quote:
What happens if I don't register?
Certain features in your evaluation version will stop working after 30 days. You will still be able to retrieve, import, and create maps, but certain features are disabled. These features are restored when you register the software and you get your key; you simply enter it in Help > Register. Your registration is appreciated; not only does it make your copy legitimate but it goes to pay the author's mortgage and groceries. Rest assured you aren't just feeding some corporate bank account.


Hmmm,
ask Tim for this problem - i use DAW pro.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Asked Tim
PostPosted: Tue Oct 25, 2005 11:14 am 
Offline
Member

Joined: Fri Aug 26, 2005 7:05 pm
Posts: 65
Location: Almere, netherlands
I asked Tim about the problem, the strange thing is that it writes down the synop text file with data onle the image file is not exported. It is made according to the Panel on the left and shows Ready but I can't find any file on my computer. I'm waithing for an awnser from Tim hope it comes soon.

Marcel


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 18 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group