The Weather Forecasting Forum

Discussions about the latest in meteorology, programs, tools, and techniques
It is currently Mon Oct 23, 2017 10:46 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Oct 31, 2005 6:18 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Aug 26, 2005 7:05 pm
Posts: 65
Location: Almere, netherlands
Hello,

I went true the manual but can't get find how to make a europe map that has sferics on it. It works by klikking the right buttons but how can I bring it into a good working script?

I know how to fetch the data but I need a way to generate the right map of europe and put over the sferics.

Marcel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 01, 2005 8:52 am 
Offline
Moderator

Joined: Sun Nov 23, 2003 9:55 pm
Posts: 30
Location: Perth, Scotland, UK
Marcel,
The script line to plot 6hr SFERICS is
Code:
product,sf6,plot

change to 6 to 0 for Ohr

Is this what you were looking for or did you need the source for a full data import, map create and then plot the sfreric?


Chris


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 01, 2005 3:40 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Aug 26, 2005 7:05 pm
Posts: 65
Location: Almere, netherlands
Hello Chris,

This is great is works.
But how can I generate a new basemap?
I have a standard basemap of Bulgaria but want to use sferics on a europe map. Do you have a line to change maps?

Thanks for the code.

Marcel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 01, 2005 5:45 pm 
Offline
Moderator

Joined: Sun Nov 23, 2003 9:55 pm
Posts: 30
Location: Perth, Scotland, UK
Marcel,
The following code assumes that you have created a basemap for Europe with DAWS and have saved it. Adjust the path for your own setup.

Code:
load,c:\Program Files\DigitalAtmosphereWS\europe.dmf


Chris


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 01, 2005 6:03 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Aug 26, 2005 7:05 pm
Posts: 65
Location: Almere, netherlands
Thanks,
All works fine now.
I do not know what I did wrong previous because I hat the same line I thouth. but this one works and my old one did not.

So many thanks Chris

Marcel


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 01, 2005 8:17 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Aug 26, 2005 7:05 pm
Posts: 65
Location: Almere, netherlands
I did some testing with the sferics data and saw this!

If I have a map of europe it displayes sferics but when I use a map of a country (Bulgaria) it displayes the same data on the same place of the map.

So tere must be a standard map, can anyone tell me If that map is the europe map standard generated??

Marcel


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group