The Weather Forecasting Forum

Discussions about the latest in meteorology, programs, tools, and techniques
It is currently Mon Oct 23, 2017 10:47 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 14, 2008 10:31 am 
Offline
Member

Joined: Mon May 26, 2008 3:11 am
Posts: 27
Minor thing but when you go to 'Map Configuration'-->'Quick Pick'-->'By location preset'-->'Haiti', you get western India.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 21, 2008 5:58 pm 
Offline
Member

Joined: Sun Nov 30, 2003 5:05 am
Posts: 96
Location: Fort Worth, TX
Need to update the calculations for both the wind chill and heat index as NWS has modified them over the past several years.

Greg Higgins


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 21, 2008 7:03 pm 
Offline
Member

Joined: Fri Nov 28, 2003 9:32 pm
Posts: 72
Location: Norman, OK
Thanks again for all the suggestions. I've compiled a list for Tim and he is working on the patch now that we have the book back orders taken care of. We are focusing first on fixes and later on new features. The goal is to have a patch out in late January.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 25, 2008 8:42 pm 
Offline
Senior Member

Joined: Sun Nov 07, 2004 6:38 pm
Posts: 219
Location: New Brunswick, Canada
Hello Shannon,

I`ve mentioned this to Tim a number of times, but it has probably been forgotten.

A "remember" feature would be nice for Equinox. Consider plotting a surface analysis, under the workchart - time selection - Surface, I usually set this to all. However if Equinox is shutdown for any reason it defaults back to one hour.

I run Equinox on a remote server, it`s a real pita is the server is rebooted when I am away, Equinox will start up again (when batch / scripting) but I will have lost the time selection setting.

Hopefully made some sense there? This for me would make the software complete :)

Happy holidays all.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 31, 2008 3:55 pm 
Offline
Moderator

Joined: Sun Nov 23, 2003 9:55 pm
Posts: 30
Location: Perth, Scotland, UK
Shannon,
I have another "fix" request. When creating maps for the UK, the outlines of several of our major islands are missing. These include the Isle of Wight, Anglesey, the Isle of Skye, North and Sout Uist, Barra, Islay, Jura, Mull, Arran, Coll, Tiree ,Rum and most of the Orkney islands. Is it possible to get these outlines included?

Chris


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 01, 2009 4:52 pm 
Offline
Member

Joined: Sun Nov 30, 2003 5:05 am
Posts: 96
Location: Fort Worth, TX
Tim and Shannon,

See the thread: http://www.weathergraphics.com/forum/showthread.php?t=1469

Also, in the manual, there appears to be missing pages on / after page 60.

Greg Higgins


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 07, 2009 8:15 pm 
Offline
Member

Joined: Tue Jul 27, 2004 9:39 am
Posts: 38
These were previously reported as problems in Equinox v1.05 and still seem to be broken in 1.40d. I don't know if they're still on Tim's fix list or not...

2) Despite selecting various locations (my definitions and pre-defined) and trying many settings, I can't generate any Polar Stereographic or Satellite basemaps. All I get is a blank map. If I move the cursor anywhere over the blank polar stereographic map, it shows the coords as (-9999.0000,-9639.000). For a satellite map it always shows (0.0000, 0.0000).

4) Possibly a Windows Vista issue, but the Preferences, Quality Control Panel and Calculator/Conversions dialog boxes are too small for their contents. They have to be re-sized each time DA is restarted.

5) Using Make Topography leaves the sea green. I thought topography previously only filled land areas?

6) The Data menu has a "Build 3D atmosphere" option which doesn't seem to do anything and doesn't seem to be documented anywhere.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 08, 2009 1:12 pm 
Offline
Member

Joined: Sun Nov 23, 2003 11:28 pm
Posts: 30
Location: Millthorpe, NSW, Australia
Hi Shannon

A few more:

1. Heat index and wind chill plot in deg F even when metric is selected.
2. Australian data from my site - Australian Weather News - is now working on the Retrieve Data menu again. I have fixed it following a major server change.
3. The output.sfc file is a great resource, but would it be possible to expand the number of elements reported, e.g. rainfall, rain duration, max temp, min temp, present weather.

All the best for 2009. Laurier.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jan 08, 2009 2:05 pm 
Offline
Member

Joined: Sun Nov 23, 2003 11:28 pm
Posts: 30
Location: Millthorpe, NSW, Australia
One more. In addition to the pressure tendency symbols missing, I've just discovered that the high, middle and low level cloud symbols are missing as well.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jan 09, 2009 5:16 am 
Offline
Member

Joined: Sun Nov 23, 2003 11:28 pm
Posts: 30
Location: Millthorpe, NSW, Australia
And another. I have all checkboxes in the "map features to be drawn" section ticked in Preferences > Maps. When I map > generate base map for the United States, I get state boundaries fine. When I do the same for Australia, the state boundaries appear on the screen briefly, then vanish as river and lat/long lines etc. are drawn. If I then untick just the islands tick box in Preferences > Maps, the state boundaries are fine.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group