The Weather Forecasting Forum

Discussions about the latest in meteorology, programs, tools, and techniques
It is currently Wed Oct 18, 2017 4:31 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
PostPosted: Wed May 20, 2009 8:44 pm 
Offline
Member

Joined: Tue Aug 31, 2004 9:17 pm
Posts: 63
Location: Bristol, UK
Hi all,

Just installed V2.04 only to find that the previous ongoing font problems, viz no cloud symbol plots or pressure characteristic still exists. In addidition every time I install a new version of DA my true type meteorological fonts are removed from my fonts folder and replaced by a new met fonts folder with many symbols missing.

One more minor point, I have always had a craving for polar stereographic map projection but this still does not work properly. The map starts to plot and then, after disappearing, reappears without any latitude or longitude lines. Bit of a disapointment really.

Once bitten, twice shy! I kept a spare font table stashed away. I'll copy it back to my system fonts folder and continue to use the old version of DA.

Regards,
Dave Exton.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 21, 2009 12:35 am 
Offline
Junior Member

Joined: Thu May 21, 2009 12:31 am
Posts: 2
Hi.. did you report the issue directly via the contact page? It might get addressed more quickly that way. I know they're trying to get caught up on a list of issues.

p


Top
 Profile  
 
 Post subject: DA 2.05 is available
PostPosted: Thu May 21, 2009 8:59 am 
Offline
Member

Joined: Sun Nov 13, 2005 10:03 pm
Posts: 97
Location: Mid-Wales
DA 2.05 is available and it addesses many issues

I had issues with 2.04 not running a download script and other problems but Tim has addressed those in ver 2.05 available last night.
But I have an issue with 2.05 which Tim is now aware.

Tim is aware of many of our issues and trying to sort them out so we have to be patient.
Download 2.05 and or look at the history page to see the changes between versions.

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject: Fonts problem
PostPosted: Sat May 23, 2009 1:30 am 
Offline
Member

Joined: Sun Nov 13, 2005 10:03 pm
Posts: 97
Location: Mid-Wales
This might sound like a stupid question but you say you 'copy the fonts back into the fonts folder'.
Fonts need to be installed and not copied.

Can you verify the TrueType meteo font was installed into your Windows\Fonts and not simply copied?

I have never had an issue with this on 3 computers where from DAWS through to DA 2.06 have been installed, the TTmeteo font has always remained after uninstalling and reinstalling, cloud cover and other symbols have always shown.

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 23, 2009 5:23 am 
Offline
Member

Joined: Tue Aug 31, 2004 9:17 pm
Posts: 63
Location: Bristol, UK
Hi folks,

Peter,

Thanks for the reply,
I'm comforted by your comment that you have had no problems with fonts etc. That suggests that the problem is fixable at my end.

In answer to your question, I have copied the fonts from previous editions of DA.

I hadn't had any problems with Equinox until one of the last version changes. After that, my station plots seemed to become corrupted - in as much as they were missing the symbols already mentioned.

After discussions with Tim / Shannon, and some fiddling on my part, I discoverd that my font table had changed with all the missing station plot symbols gone.

I downloaded a previous version of DA and all was put to rights. From that point forward, every time I downloaded a newer version of DA the fonts would again dissppear.

Getting wise to this, I copied (and saved) a fonts folder from a previous 'good' version of DA and replaced this into my system fonts (having deleted the old one first). This has always worked until installing the next version of DA. At no point in the procedings have I actually 'installed' any fonts (to my knowledge).

Am I missing something?

Kindest regards,
Dave.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Fonts problem
PostPosted: Sat May 23, 2009 6:57 am 
Offline
Member

Joined: Sun Nov 13, 2005 10:03 pm
Posts: 97
Location: Mid-Wales
Dave,

I might be talking nonsense here as I am not a computer whiz kid but I 'installed' the meteo.ttf and didn't copy it into the Windows\Fonts.

I think what might be happening is when you uninstall DA the font is associated with DA therefore during uninstall, it removes the font from the \fonts folder. But that's guessing on my part.

In Windows XP:
Put the meteo.ttf in a Temp directory.

Go to Start - Control Panel - Fonts and open it.
Select File - Install New Font
Find the meteo.ttf file and select to put it in the 'List of fonts' to be installed and press 'OK'

The TrueType font will be 'installed' in the Windows\Fonts folder and will be recognised and 'registered' with Windows.

I did this at the beginning of DAWS years ago and after going from DAWS through until DA 2.06 uninstalling, reinstalling etc I have never lost the font and my charts have always had their correct symbols, provided the information is in the station data of course. This has applied to 2 computers and this laptop I am using.

I suspect what could be happeneing is when you uninstall DA it has associated meteo.ttf with DA and therefore deletes during the uninstall process. But if the font is installed and registered in the Windows\Fonts then Windows hangs onto it as a Windows product.

My description might be over simplistic but that's the way I think is and it would be logical in my mind anyway.

Hope this helps.

Regards Peter


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 23, 2009 6:20 pm 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 15, 2004 3:42 pm
Posts: 33
Location: Kansas
Of course I'm having the same issues. Check this out...

http://www.weathergraphics.com/dl/meteo.ttf

and view it in Windows font viewer. I see no pressure tendency symbols on any PC. If this is the file that those symbols are supposed to be contained in, I don't see them. When I looked at this font installed in a default installation of DigitalAtmosphere, it looked the same. It's very strange that it works on some PCs, and not others.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Fonts issue
PostPosted: Sun May 24, 2009 2:18 am 
Offline
Member

Joined: Sun Nov 13, 2005 10:03 pm
Posts: 97
Location: Mid-Wales
You will only see the weather symbols contained with the TrueType font.
There are no pressure tendency symbols as far as I am aware within meteo.ttf.

Many people who have the problem do not see any symbols, by that I mean they do not see cloud or weather condition symbols.

Some stations do not include current weather conditions within their report therefore no symbol will be shown at that station.

Regards


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 24, 2009 3:08 am 
Offline
Member

Joined: Thu Jul 15, 2004 3:42 pm
Posts: 33
Location: Kansas
Peter wrote:
You will only see the weather symbols contained with the TrueType font.
There are no pressure tendency symbols as far as I am aware within meteo.ttf.

Then why did I go through this troubleshooting exercise?
http://www.weathergraphics.com/forum/showthread.php?t=1461

Quote:
Some stations do not include current weather conditions within their report therefore no symbol will be shown at that station.

?? The originator of this thread, to whom you replied, was asking about cloud symbols and pressure change symbols. You suggested he make sure meteo.ttf was installed correctly. Neither of these type of symbols are in the meteo.ttf I'm not looking at the cloud symbols, and have no problem with the weather symbols, it is the pressure change symbols that I would like to be able to view. Three hourly metar observations from ASOS observing sites around the U.S. report pressure change/tendency. When I plot things, the numerical value of the pressure change is plotted. The pressure tendency symbol is not.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Font Problems
PostPosted: Sun May 24, 2009 3:33 am 
Offline
Member

Joined: Sun Nov 13, 2005 10:03 pm
Posts: 97
Location: Mid-Wales
As far as I am aware, Pressure Tendency symbols are not in meteo.ttf, well I can't see them in my copy. Therefore DA cannot display any symbol from the font, if that symbol isn't there.

The originator of this thread was continuing a long time discussion where no symbols at all are shown.

I have symbols (the symbols contained within meteo.ttf) but no pressure tendency as they are not in the font.

DA can only display a symbol if:

1. the symbol exists with the meteo.ttf
and
2. the reporting station has reported that particular data.

Using the Quality Control function and stepping through the data, it is clear some stations do not always report a 'full complement' of statistics and DA can only analyse and display the data contained within that stations report.

Regards


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group